SecondSol GmbH


In het jaar 2010 besloten Frank Fiedler en Stefan Wippich om SecondSol op te richten. Ze waren ontevreden met de hoeveelheid beschikbare fotovoltaïsche reserveonderdelen en besloten hier iets aan te doen. Ze vonden het een enorme verspilling dat gebruikte en kapotte zonnepanelen vaak vernietigd werden, alhoewel ze nog goed te hergebruiken of repareren waren. Zo kwam SecondSol tot stand; een online marktplaats waar je nieuwe en gebruikte fotovoltaïsche producten kunt kopen en verkopen.

Ons doel? De grootste online marktplaats te zijn voor nieuwe en gebruikte fotovoltaïsche producten; de meest uitgebreide gids voor fotovoltaïsche dienstverleningen te hebben; de grootste databank voor zonnepanelen, omvormers en accu’s te hebben, en om het eerste adres te zijn voor fabrikanten, handelaren en installateurs bij (hulp bij) het verkopen van hun producten.


Met dagelijks meer dan 1000 unieke bezoekers is SecondSol al Europa’s grootste online markplaats voor tweedehands fotovoltaïsche producten. Klanten vinden hier restanten, overtollige voorraad, nieuwe en tweedehands componenten. Dankzij onze speciale zoekmachine kunnen klanten als alternatief ook naar panelen zoeken met vergelijkbare technische specificaties om prijzen en kwaliteit te vergelijken. Naast onze marktplaats met producten, bieden we ook een bedrijvengids met installateurs, gespecialiseerde schoonmaakbedrijven, verzekeraars en andere fotovoltaïsche experts.


SecondSol is op dit moment beschikbaar in het Duits, Engels, Italiaans en Nederlands. Frans en Spaans volgen binnen afzienbare tijd. In de Verenigde Staten zijn we actief als Solarodo.


Een paar highlights uit onze bedrijfsgeschiedenis:

2010                     Oprichting SecondSol

6/2011                  Het online platform wordt gelanceerd in het Duits en Engels

12/2011                bm|t · beteiligungsmanagement thüringen GmbH investeert in SecondSol

12/2012                SecondSol heeft meer dan 1000 users

4/2013                  Eerste software relaunch

9/2013                  PV-Diebstahl wordt gelanceerd

2014                     De Italiaanse website wordt gelanceerd

8/2015                  Nieuw hoofdkantoor en warenhuis

Newsletter bestellen
Nu registreren en geen aanbieding meer missen
@