Zonnepanelen nabouwen

Laat het perfecte reserveonderdeel voor uw installatie nabouwen.

Nu een gratis offerte aanvragen voor het nabouwen van zonnepanelen

Zonnepanelen nabouwen - een overzicht

Waarom is het nabouwen van zonnepanelen zinnig?

  • Sommige zonnepanelen zijn niet meer te koop, ze na laten bouwen is daarom ideaal. Zo bent u ook in de toekomst altijd verzekerd van de juiste reserveonderdelen.
  • Door een onderdeel na te laten bouwen heb je altijd de juiste vervanging na een schade of diefstal en voldoe je aan alle voorschriften.
  • Onafhankelijk van vermogen, grootte of kleur heb je zo altijd de juiste panelen voor systemen van alle leeftijden.
  • Nabouwen kan de goedkoopste manier zijn om een zonne-installatie te repareren. Zeker als de juiste reserveonderdelen niet meer te koop zijn.

Welke voordelen heeft het nabouwen van zonnepanelen?

  • Wanneer u zonnepanelen na laat bouwen kunnen lengte, breedte en framehoogte allemaal individueel aangepast worden. Dit is een enorm voordeel wanneer de zonnepanelen als reserveonderdelen in een bestaande installatie moeten passen.
  • Het vermogen en technische specificaties zoals stroom en spanning worden voor ieder paneel individueel aangepast.
  • Ook het uiterlijk speelt bij een zonnepark een grote rol. Door zonnepanelen te laten nabouwen functioneert uw systeem niet alleen weer naar behoren en wekt voldoende stroom op, maar ziet er ook weer tiptop uit.

Zonnepanelen onafhankelijk van fabrikant nabouwen

Zonnepanelen zijn in de basis allemaal redelijk vergelijkbaar gemaakt. Dit maakt het nabouwen van de panelen makkelijker, waardoor veel verschillende types van veel verschillende fabrikanten nagebouwd kunnen worden.

Gebroken glas

Wanneer het glas aan de voorkant kapot is, kan een zonnepaneel niet meer gerepareerd worden. In voorkomende gevallen is het nabouwen van het betreffende paneel de laatste mogelijkheid.

Defecte cellen

Wanneer een of meerdere cellen in een paneel kapot zijn (bijv. door hotspots, microcracks of gebroken cellen) is een reparatie niet meer mogelijk.

Defecte achterkant

Wanneer de achterkant van een paneel kapot is en de stekkers niet meer vervangen kunnen worden is een complete vervanging vaak de enige overgebleven oplossing.

Uw voordelen als gebruiker van SecondSol

  • Zonnepanelen nabouwen – Stuur ons een gegevensblad en eventueel enkele foto's van de voor- en achterkant en het label. Wij zorgen ervoor dat uw paneel nagebouwd wordt.
  • Transport - Wij regelen het transport van de apparaten. U hoeft ons alleen uw adres en mogelijke ophaaltijden door te geven.
  • Reparatie / Aankoop – Graag repareren wij uw panelen of kopen uw tweedehands panelen (ook beschadigd) aan.
  • Service ter plekke - U heeft geen installateur die uw omvormer demonteert en verpakt? Het SecondSol-netwerk van vaklui helpt u verder.

Wij moeten zonnepanelen voor u nabouwen?

  • Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het nabouwen van een of meerdere zonnepanelen.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over het nabouwen van zonnepanelen

Exploitanten, installateurs en verzekeraars laten zonnepanelen om verschillende redenen nabouwen. Vaak zijn slechte weersomstandigheden de aanleiding, bijvoorbeeld hagel, storm, bliksem of overspanning. Maar ook microcrakcs, gebroken cellen of andere schades kunnen een reden zijn om zonnepanelen te moeten vervangen.

Het kapotte paneel is hier doorslaggevend. Daarom is voor ons het typeplaatje en het juiste gegevensblad erg belangrijk. Alleen als we die hebben, kunnen we zeker weten dat we de juiste gegevens over het na te bouwen paneel hebben.

Bij het nabouwen is het erg belangrijk op de belangrijkste parameters van het oude paneel te letten. Naast het vermogen zijn technische specificaties zoals stroom, spanning, kortsluitstroom en de open spanning het belangrijkste. Het vermogen mag niet lager zijn dan bij het originele paneel. Is het vermogen hoger, is dat voor een enkel paneel geen probleem. Bij stroom, spanning, kortsluitstroom en open spanning zit dit anders. Deze moeten ongeveer gelijk of slechts minimaal hoger zijn. Volgens experts maximaal 5 tot 10%. De juiste waarden worden bepaald door de inzet van de juiste zonnecellen. Ook de geometrie van de panelen (zoals lengte en breedte) wordt door de zonnecellen bepaald. Zo kunnen zowel de afmetingen als de specificaties individueel bepaald worden.

Het is bij het nabouwen mogelijk rekening te houden met de kleur van de zonnecellen, het backsheet of het frame. Afhankelijk van of er monokristallijne of polykristallijne zonnecellen geplaatst worden, wordt het paneel zwart of blauw. Maar ook de kleur van het backsheet kan gekozen worden. Meestal worden witte, zwarte of transparante folies gebruikt. Met het frame is dit vergelijkbaar. Het is ook mogelijk om een zonnepaneel zonder rand te produceren, een frameless paneel.

Moderne kristallijne zonnepanelen zijn qua technologie allemaal relatief vergelijkbaar. Daarom is bij bijna alle panelen een reproductie mogelijk. Er zijn echter ook uitzonderingen. Dunnefilmpanelen zijn vaak moeilijk te reproduceren, of zelfs helemaal niet.

Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de hoeveelheid na te bouwen panelen en hoe druk het is bij de fabrikant. Gemiddeld moet u rekening houden met zo'n 2 à 3 weken.

Dit hangt aan de ene kant af van het vermogen van het zonnepaneel en aan de andere kant van de soort en hoeveelheid gebruikte zonnecellen. Kleine, oudere 4- of 5-inch zonnecellen zijn vaak duurder dan standaard 6-inch cellen. Het gebruikte glas speelt ook een grote rol. Panelen met pyramideglas of glas-glas-panelen zijn bijvoorbeeld duurder. De prijzen lopen dus erg uiteen. De kosten liggen gemiddeld tussen €1,5 en €3,50/Wp. Vraag daarom nu aan wat uw zonnepanelen zouden kosten.

Wanneer het nabouwen van een zonnepaneel niet mogelijk is, kunnen wij u toch verder helpen. Ten eerste kunnen wij u de passende nieuwe of tweedehands vervangende panelen aanbieden. Ook kunnen wij u graag een aanbod maken voor het aankopen van uw gebruikte zonnepanelen. Dit geld kunt u dan in uw nieuwe installatie investeren.