Verkopen: de juiste prijs kiezen


Wat zijn uw producten waard?


Door het kiezen van een realistische prijs verhoogt u de kans uw producten te verkopen. Met de hulp van dit artikel en de mogelijkheden voor het vergelijken van prijzen die de marktplaats biedt, zal u in staat zijn de actuele marktwaarde van uw producten vast te stellen.


De juiste prijs kiezen is namelijk niet eenvoudig! Wanneer de prijs te hoog is schrikt u potentiële kopers af, maar als de prijs te laag is verliest u geld. Het kiezen van de juiste prijs is daarom erg belangrijk voor het succes van uw onlineactiviteiten.


Waar moet ik aan denken?


Neem als eerste een kijkje bij vergelijkbare producten op onze marktplaats, zodat u zich een beeld van de prijzen kunt vormen. Denk daarbij aan criteria zoals: fabrikant, prestatie, type, leeftijd, toestand en hoeveelheid. Zeldzame of (vrijwel) nieuwe producten gaan voor hoge prijzen. Bij beschadigde producten is het vaak moeilijk om een gemiddelde prijs in te schatten.


Uw zonnepanelen testen


Het kan handig zijn om uw zonnepanelen te testen voordat u ze verkoopt. Test bijvoorbeeld de prestatie of test voor de aanwezigheid van hotspots, micro cracks of celbeschadiging. Vind hier een testdienstverlener.