Verkopen: fototips

 

Snellere verkopen met betere foto’s

 

Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Wij kunnen dit niet met zekerheid bevestigen, maar wat we wel zeker weten is dat een foto de verkoopkansen en het verkoopsucces aanmerkelijk verhogen. Mis deze kans dus niet en lees verder voor meer informatie over de beste foto’s van uw PV-producten.

 

Foto’s zijn voor een online verkoop extreem belangrijk. Zonder gedetailleerde foto’s van hoge kwaliteit weet een potentiële klant niet waar hij mee te maken heeft, en zal dus minder snel geneigd zijn iets te kopen. Wij hebben een paar basistips verzameld, dus lees snel verder!

 

Nu met vrijwel iedere camera foto’s met een hoge resolutie gemaakt kunnen worden, heeft u geen professionele camera meer nodig voor goede foto’s. Het is belangrijker wat u precies fotografeert, en hoe dit gepresenteerd wordt.

 

De basics:

 

  • Zorg dat u de juiste focus legt in uw foto. De autofocus is meestal goed genoeg, dus zorg dat deze genoeg tijd heeft om zijn werk te doen. Voor close-ups is het misschien verstandig om manueel te focussen op het betreffende detail.
  • Fotografeer uw producten van alle kanten en maak extra foto’s van individuele componenten.
  • Idealiter maakt u de foto’s met voldoende daglicht, maar nooit tegen de zon in. Wanneer u binnen fotografeert, gebruik dan de passende instelling op uw camera en pas op met de flits. Zonnepanelen kunnen door een ongunstige reflectie snel vrijwel onherkenbaar woorden.
  • Vandaag de dag is dit sowieso niet meer gebruikelijk, maar zorg ervoor dat de datum en tijd niet in de foto weergegeven worden. Dit ziet er niet alleen onprofessioneel uit, maar laat ook precies zien hoelang uw product al te koop staat.  

 

Achtergrond:

 

  • Zorg voor een rustige achtergrond zoals een witte muur.
  • Alles wat niet verkocht wordt zou niet op de foto moeten staan.
  • Probeer sterke lichtbronnen te vermijden, aangezien deze harde schaduwen werpen.

 

Tip: Het is altijd beter wat meer foto’s te maken en op de computer de beste uit te zoeken.